Opening Hours

maandag
Op afspraak
dinsdag
Op afspraak
woensdag
Op afspraak
donderdag
Op afspraak
vrijdag
Op afspraak
zaterdag
Op afspraak
zondag
GESLOTEN

Een leuke aanrader....

Geef een pedicure- waardebon cadeau ter waarde van een basisbehandeling.

Leuk om te geven of te ontvangen en verkrijgbaar in mijn salon.

Ingegroeide nagel

Ingegroeide NagelOmschrijving

Een ingegroeide nagel is een nagel waarbij de scherpe rand of de punt van de nagel in de nagelplooi drukt en pijnklachten geeft, vormt de eerste fase van wat op een ingegroeide nagel lijkt. Daarbij kan zich in de nagelplooi eelt of zelfs een likdoorn vormen. Dit noemt men een pseudo-ingegroeide nagel. We spreken pas van een echte ingroeide nagel als de nagelpunt in de huid dringt, waardoor een verwonding van het omliggende zachte weefsel plaatsvindt. Dit veroorzaakt op zijn beurt een acute ontsteking. De nagelwal zal eveneens ontsteken. (=paronychia) Deze ingroei komt meestal voor aan de grote tenen.

 

Ontstaan
Verweekte huid: Door hyperhydrosis (overmatig zweten) of te vaak een heet voetbad ontstaat er een verweking van de sulcus, waardoor de nagelpunt sneller kan ingroeien.
Laterale druk: Door te smalle schoenen of strakke kousen is de dorsale druk groter en wordt de rand van de teennagel dieper in de sulcus gedrukt.
Dorsale druk: Indien er te weinig ruimte in de schoentop is, wordt de nagel dieper in de sulcus gedrukt.
Abnormale belasting: bvb een hallux valgus. De weefsels onder de nagel worden samengedrukt, zodat de sulcussen dieper worden.
Verkeerde knipwijze: Te kort en te hoekig geknipt, zal de nagel zich bij het verder groeien in het omliggende weefsel kunnen boren.

 

Behandeling

De pedicure zal een kleine spie uitknippen die zeker geen enkele onregelmatigheid meer bevat. Indien een splinter aanwezig is, wordt die zo mee verwijderd. De nagelrand wordt mooi glad gemaakt. De sulcus gereinigd en gedesinfecteerd. In de sulcus zal een tamponade aangebracht worden, zodat de nagel niet opnieuw kan ingroeien. Indien nodig wordt de teen ontlast.

Ons adres

De pedicuresalon is gevestigd op het adres:

Stationsweg 60
6711 PT  EDE

Mobiel: 0622 28 34 46

Zoeken

Waar ben ik?