Opening Hours

maandag
Op afspraak
dinsdag
Op afspraak
woensdag
Op afspraak
donderdag
Op afspraak
vrijdag
Op afspraak
zaterdag
Op afspraak
zondag
GESLOTEN

Een leuke aanrader....

Geef een pedicure- waardebon cadeau ter waarde van een basisbehandeling.

Leuk om te geven of te ontvangen en verkrijgbaar in mijn salon.

Mycose (Kalk- of Hoornnagels)

SchimmelnagelOmschrijving

Mycose (of kalk- of hoornnagel) is een ontsierende aandoening, soms pijnlijk. Maar ach, eigenlijk valt er best mee te leven. Zo denken de meeste mensen. Schimmels zijn de aanstichters van deze zogenaamde ‘kalknagels’.
Gelukkig zijn schimmelnagels tegenwoordig prima te behandelen!

 

Hoe herken je een schimmelnagel?
Bij schimmelnagels vertoont de nagelplaat verkleuringen zoals witte tot gele/bruinachtige strepen. De lengtegroei van de nagel is geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt.

 

Hoe vaak komt het voor?
In Nederland lijdt naar schatting circa 26% van de bevolking aan een schimmelinfectie aan de nagels. Mannen en vrouwen lopen ongeveer een gelijk risico op het krijgen van schimmelnagels. De kans neemt toe naarmate men ouder wordt. Ook risicogroepen, bijvoorbeeld diabetici, hebben vaak last van schimmelnagels. De gevolgen zijn: last bij het lopen, pijn en een onnodig schaamtegevoel.

 

Hoe zien schimmelnagels er uit?

Schimmelinfectie kan voorkomen aan de huid en nagels van handen of voeten. De aandoening aan de voetnagels begint vaak aan de grote teen. Als er geen behandeling plaatsvindt gaat de schimmel verder op ‘avontuur’ en zullen ook de andere nagels worden aangetast.
Een schimmelinfectie van de nagel gaat als volgt:
- verkleuring van één nagel in wit of geel
- verandering van de witte of gele kleur in geelbruin
- de nagel verdikt, wordt hobbelig en brokkelig
- de nagel kan geheel of gedeeltelijk loslaten

Vaak is er tegelijk sprake van voetschimmel tussen de tenen (in de volksmond ‘zwemmerseczeem’ genoemd), hierbij kunnen pijnlijke kloofjes ontstaan.

 

Behandeling:
De pedicure freest de nagel zo dun mogelijk af en maakt de omgeving van de nagel goed schoon. Verder wordt het advies gegeven om de arts een schimmeldodend recept te vragen. Ook is het aan te bevelen schoenen en sokken met een schimmeldodend poeder te behandelen.

 

Ons adres

De pedicuresalon is gevestigd op het adres:

Stationsweg 60
6711 PT  EDE

Mobiel: 0622 28 34 46

Zoeken

Waar ben ik?